"Ülkemde Bıraktığım İz " TANITIMI

27.01.2021 736

PROJE HAKKINDA

''Ülkemde Bıraktığım İz '' adlı projemizde ülkemize faydalı olmak adına çalışmalar yapan ve ilkleri gerçekleştiren vatansever insanlardan söz edilecek.Bu insanların ortak özellikleri olan kararlılık, çalışkanlık,disiplinli çalışma ,sorunları çözmeye odaklı olmaları üzerinde durulacak ve bu özelliklere dikkat çekilecek.Ülkemize bir çok insan büyük hizmetler  vermiştir fakat biz bu projede belirlediğimiz bazı kişiler üzerinde çalışmalar yapmayı düşünüyoruz.Bu belirlenen vatansever insanlar ile ilgili farkındalık oluşturmaya çalışacağız.Bu sayede çocukların bu insanları daha yakından tanıyıp hayatlarını öğrenmelerini ve karşılaştıkları zorlukları görmelerini sağlayacağız.Bu proje ile başarıya ulaşmak için planlı ve disiplinli çalışmanın gerektiği vurgulanacak.

Yaptığı çalışmalarla  ülkemize hizmet eden kişileri öğrenme

Bu kişilerin yaşadıkları zorlukların neler olduğu

Yaptıkları hizmetlerin toplum için faydaları

Öğrencilerin İşbirliği içinde çalışması

Başka okullardaki çocuklarla ortak çalışmalar yapıp bilgi alışverişinde bulunmaları

Düşüncelerini özgürce ifade edebilme ve özgüven duygusu kazanmaları

Teknolojiyi etkin ve verimli kullanma

ÇALIŞMA SÜRECİ

Çalışma sürecimiz proje ortaklarımızla yapacağımız planmalar sonucunda oluşturulacak.Tahmini olarak 4 aylık bir süreç olması düşünülüyor.Planlamamızı her ay yapılacak etkinlikleri belirleyerek yapmayı düşünüyoruz.

BEKLENEN SONUÇ

Çocuklar bu proje ile vatanına hizmetler vermiş bu insanları daha yakından tanıyacak.Karşılaştıkları zorlukları görmelerine ve bu zorluklarla nasıl mücadele edeceklerini görmelerini sağlayacağız.Bilgiyi doğru kullanan,problem çözme becerisi olan,eleştirel düşünebilen,işbirliği ve yardımlaşmayı kullanan kişiler olmayı öğrenecekler.Kendilerini onların yerine koyup '' Ülkem için gelecekte neler yapabilirim?'' sorusunu soracaklar.Kendilerine bazı hedefler koyup bunları gerçekleştirmek için pes etmeden mücadele etmeyi öğrenecekler.

TANITIM VİDEOSU :

PROJEDEN SORUMLU ÖĞRETMEN :

SINIF ÖĞRETMENİ AYŞE GÜL AKGÜN