eTwinning : 5 RESSAM 5 ŞİİR

23.11.2021 430

5 RESSAM 5 ŞİİR

Projemizde 5 tane dünyaca ünlü Türk ve yabancı ressam ve eserlerinin tanıtılması, öğrencilerin gördükleri eser karşısında hissettiklerini, eserin ne anlatmak istediğini şiir olarak ifade etmeleri beklenmektedir. Böylelikle "görsel okuma" yapmaları hedeflenmektedir. Hem dünyaca ünlü sanatçıları tanımaları, hem de resmi algılamaları, yaratıcılık, hayal gücü, anlama, sorgulama becerilerini geliştirmek hedeflenmektedir. Burada amaç öğrencinin resme baktığında ne hissettiğini şiir olarak aktarmasıdır.

HEDEFLER

-Öğrencilerin sanata ve sanatçıya dikkatlerini çekmek
-Öğrencilerde sanata karşı farkındalık yaratmak
-Öğrencilerin hayal dünyalarını genişletmek
-Duygu ve düşüncelerini şiir yoluyla ifade etmelerini sağlamak
-Özgüven duygusu geliştirmek
-Ulusal ve evrensel değerleri tanıyıp anlayabilme bilinci sağlamak
-İletişim becerileri geliştirmelerini sağlamak
-İşbirliği, sorumluluk alma, paylaşma duyguları oluşturmak
-Saygı duyma bilinci ve duyarlılığı kazanmalarını sağlamak

ÇALIŞMA SÜRECI

-2021 EKİM
RESSAM FRİDA KAHLO

2021 KASIM
RESSAM P. PICASSO

2021 ARALIK
RESSAM ABİDİN DİNO

2022 OCAK
RESSAM OSMAN HAMDİ BEY

2022 ŞUBAT
RESSAM VİNCENT Van GOGH

BEKLENEN SONUÇLAR

Öğrencilerimiz hem ülkemizden hem de yabancı dünyaca ünlü ressamları ve eserlerini tanıyıp, sanata ve sanatçıya olumlu tutum geliştirecektir. Farklı bakış açıları kazanıp, estetik duyguları gelişecektir. Farklı bakış açıları gelişen çocuklarımızın davranışları, bilişsel gelişim düzeyleri ve akademik başarıları olumlu yönde artacaktır.